Teknoloji

Google Blogger üzerinden cinsel içerikle para kazananlara göz açtırmayacak

Google yetişkinlere özgü içerik barındıran Blogger sitelerinin sahiplerine bir mesaj göndererek hizmet koşullarında gerçekleştirdiği bir değişiklik hakkında uyarıda bulundu. İnternet devi bundan böyle yetişkinlere yönelik reklam yayını üzerinden para kazanan Blogger hesaplarını kapatacağını açıkladı.

Blogger-logo-280613

Google’dan gönderilen bu e-posta blogger ve köşe yazarı Violet Blue tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. E-postada yapılan değişikliklerin 30 Haziranda devreye gireceği belirtilirken, Blogger üzerinden yetişkinlere yönelik içerikleri kullanarak para kazanmanın katı bir biçimde yasaklanacağı ifade edildi. Şirket bu tarihten sonra cinsel içerikli reklam göstermeye devam eden blogların kapatılacağının altını çizdi.

Görünüşe göre, Google ilk etapta Blogger hesaplarını oluştururken blogunu ”Yetişkin” kategorisine sokan site sahipleri ve söz konusu reklamları yayınladığını tespit ettiği sitelerle temasa geçmiş. Ancak bu yeni politikayı araştırmak için Google’ın ürün forumlarını ziyaret eden bazı blog sahipleri, sitelerinde hiçbir şey paylaşmamalarına rağmen bu e-postanın kendilerine de gönderildiğini belirtti.

Google’ın mevcut hizmet koşulları Blogger üzerinden yetişkinlere yönelik içerik paylaşımına izin veriyor, ancak kullanıcılardan Blogger üzerinden yetişkinlere yönelik içeriklerle para kazanmamaları yönünde bir talepte bulunuyor. Şirket blog sahiplerini yayınladıkları reklamların sadece belli bir yüzdesinin ticari cinsel içerikli sitelere ait olması konusunda uyarıyor. Bu değişikliklerden memnun olmayan blog sahiplerinin yeni adresinin Tumblr olması olası gözüküyor. Zira Yahoo Tumblr’ı satın aldıktan sonra yaptığı açıklamada platformda cinsel içeriği kısıtlamayacağını duyurmuştu.

İlgili >> Violet Blue (Twitter)

İLGİLİ HABERLER