Teknoloji

Google Blogger’da müstehcen içeriklere yer vermeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

Blogger-logo-280613

Google blog platformu Blogger’da müstehcen içeriklere yer vermeyeceğini resmen açıkladı. Şirket tarafından Blogger kullanıcılarına gönderilen e-postada Google’ın 23 Mart itibarıyla bloglarda çıplaklık içeren görsellere ve videoların kullanımına izin vermeyeceği belirtildi. 23 Mart tarihinden sonra belirtilen tarzda görsel kullanımına devam eden bloglar ise gizli hâle getirilecek. Söz konusu bloglara sadece blog sahibi, blog yöneticileri ve blog sahibinin sayfayı paylaştığı kişiler erişebilecek.

Google’dan daha sonra yapılan detaylı açıklamada ise kamu yararı olması durumunda eğitimsel, sanatsal ve bilimsel bağlamlar içinde çıplaklık içeren görüntülerin Blogger’da paylaşılmasına izin verileceği belirtildi. Paylaşılan görsel içeriğin Google tarafından belirlenen bu kriterleri taşımaması durumunda kullanıcılardan içeriği kaldırmaları veya sayfayı gizli hâle getirmeleri istenecek. Blogger’ın daha önceki politikasında “yetişkin” etiketine sahip bloglarda cinsellik barındıran içerik paylaşımına izin veriliyor ve sayfayı sansürlemenin ifade özgürlüğü üstüne kurulu olan Blogger’ın ruhuna aykırı olduğu belirtiliyordu.

Blogger’ın geçtiğimiz yılın mart ayında pornografik video paylaşımını yasaklayan Vine’ın yolundan gittiğini söylemek mümkün. Ancak Tumblr gibi bir rakibi olan Blogger için bu hamlenin olumlu sonuçlar doğurmaması ihtimaller arasında yer alıyor. Yahoo’nun 2013’te 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığı Tumblr, cinsellik barındıran içerik paylaşımı konusunda oldukça liberal bir yaklaşım izliyor.

İLGİLİ HABERLER