Teknoloji

Google BlackBerry cihazları için doğal Gmail uygulama desteğini kesiyor

Google 22 Kasımdan itibaren BlackBerry cihazları için doğal Gmail uygulamasını desteklemeyi bırakıyor. Bu durumda RIM’in gelecekte kullanıcıların Gmail hesaplarına erişimini açık tutmak için tarayıcı tabanlı iterasyondan yararlanması gerekiyor. Öte yandan Google’ın hamlesi arama devinin BlackBerry kullanıcılarını gözden çıkarıp çıkarmadığı sorularının yükselmesine de neden oldu.

Google, Gmail’e mobil web tarayıcısı üzerinden erişip onu kullanma deneyimini her geçen gün daha da geliştiriyor ve bu alana yatırım yapmayı sürdürüyor. BlackBerry için doğal uygulama desteğinin durdurulması da bu çalışmaların paralelinde geldi. 22 Kasımdan itibaren Google, BlackBerry Gmail uygulamasına dair her türlü güncelleme, müşteri sorularının hizmet merkezi tarafından cevaplanması, hata düzetlmelerinin yayınlanması gibi tüm hizmetleri durduracak. Uygulama 22 Kasımda kaldığı haliyle kullanılmaya devam edecek, cihazlarında Gmail uygulaması yüklü olanlar onu kullanacak. Ancak yeni cihaz sahipleri bu uygulamayı cihazlarına indirip onun üzerinden Gmail hesaplarına erişemeyecek.

Google’ın BlackBerry için geliştirdiği diğer uygulamalar bu karardan etkilenmeyecek. Google, Google Apps Connector for BlackBerry Enterprise Server uygulamasını kullanan Google Uygulamalar müşterilerinin en azından kısa vadede destek almaya devam edeceğini belirtti.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER