Teknoloji

Google bildirim gösterme aracıyla vedalaşıyor

Google+ için ölüm çanlarının çalması, internet devinin başka bir aracı için de fişi çekmesi anlamına geliyor. Google Bildirimler Widget’ının 7 Mart 2019 itibarıyla kullanımdan kaldırılacağını açıkladı. 2011’de Google+ ile birlikte hayatımıza giren ve her Google sayfasının sağ üst köşesine yerleştirilen zil ikonuyla sembolize edilen araç, ilk başlarda kullanıcılara sadece Google+’taki gelişmeleri bildiriyordu.

Ancak zamanla Google Fotoğraflar ve Hangouts Chat platformlarındaki hareketler de bu bölümde gösterilmeye başladı. Ancak Google+’ın veda takviminin netleşmesiyle birlikte ilk vazgeçilenlerden birisi de bu araç oldu.

Google Bildirimler Widget’ının kaldırılmasıyla birlikte Google servislerinde ekranın üstündeki navigasyon çubuğunda sadece kullanıcının profil fotoğrafı, servislere erişimi sağlayan uygulama başlatıcısı ve sık kullanılan servislerin hızlı erişim araçları bulunacak. Fotoğraflar ve Hangouts Chat servislerinin kullanıcıları ise bildirimlerini bu uygulamalar üzerinden görebilecek.

İLGİLİ HABERLER