Teknoloji

Google belirti arama özelliğiyle hastalık hastalarının işini kolaylaştırıyor

google arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google belirti aramaGünümüzde kendisini iyi hissetmeyen, vücudunun herhangi bir yerinde ağrı veya yanma hisseden herkes, ilk olarak Google üzerinden durumuyla alakalı olabilecek tıbbi açıklamalar bulmaya çalışıyor. Kimi zamanlarda bu aramalar sonucunda sadece başı ağrıyan birisi, beyninde tümör olduğunu düşünebiliyor.

Google belirti arama özelliğiyle hastalık hastalarının işini önemli ölçüde kolaylaştırmak için kolları sıvadı. Dağıtımı birkaç gün önce başlayan özellik, iOS ve Android üzerinde Google uygulamasını kullananlara daha iyi sonuçlar göstermeyi amaçlıyor. Örneğin, arama çubuğuna “Çocuklarda diz ağrısı” yazıldığında sonuç ekranında olası nedenler sıralanıyor.

“Baş ağrısı” gibi basit semptomlar için arama yapıldığında kullanıcılara önce sorunun genel bir tanımı gösteriliyor. Bu tanıma evde tedavi önerileri ve doktora gidip gitmeme konusundaki tavsiyeler eşlik ediyor.

google belirti arama Arama sonuçlarının önemli kısmında kullanıcılara bir “durum kartı” gösteriliyor. Google’ın geçtiğimiz şubat ayından bu yana kullandığı söz konusu kartların bazılarında çeşitli çizimlere yer veriliyor. Diğer arama sonuçları ise sürüklenebilen veya üstüne dokunulduğunda daha fazla bilgi gösteren kartlarla birlikte sunuluyor.

Google’dan yapılan açıklamada, platform üzerinde gerçekleştirilen aramaların yüzde 1’inin hastalık belirtileriyle ilgili olduğu ifade edildi. Bu durumu dikkate alan şirket, hastalık hastalarına daha faydalı sonuçlar sunabilmek için belirti arama özelliğini hayata geçirdiğinin altını çizdi. Google bu özellik kapsamında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mayo Kliniği gibi saygıdeğer sağlık kurumlarından da destek alıyor.

Google belirti arama özelliğinin kapsamını genişletecek

Google belirti arama özelliğini şu an için sadece ABD’de ve İngilizce olarak yapılan aramalarda sunuyor. Ancak uzun vadede özelliğin başka dillere ve ülkelere de sunulması, aynı zamanda masaüstüne taşınması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER