Manşetler

Google belirli üretici veya mobil operatörlerden satın alınan Android cihazları için 18 aylık güncelleme garantisi verecek

Google’ın dün başlayan Google I/O konferansında, Android’in şefi olan Andy Rubin ve çalışma arkadaşlarının sahne aldığı bir soru cevap bölümü düzenlendi. Bu bölümde Android’in yapılandırılmış güncelleme programı odak noktasını oluşturdu. Geçmişte ve hatta şimdilerde Android cihaz sahiplerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi cihazlarının Android güncellemesini alıp almayacağını, alacaksa bile bunun ne zaman olacağını bilmemeleri.

Google, bundan böyle anlaşmış olduğu Android ortaklarına güncellemeleri telefonlara göndermeleri için belirli bir zaman aralığını zorunlu kılacak. LG, Sony Ericsson, Motorola, Vodafone, Samsung, HTC gibi üreticiler ve mobil operatörler listede yer alıyor. Bu durum ortaklar için bir kabusa dönüşebilir, ancak Google bu tarz koşullar kimsenin yenilikçi yaklaşımlar geliştirmesini baltalamayacağını düşünüyor.

Oturumda konuyla ilgili detaylar verilmedi, ancak Google tarafından verilen sürenin 18 ay olduğu belirtildi. Yani, bir Android cihazı satın aldıktan sonra, geçecek 1.5 yıl boyunca Android cihazlarına dair bütün güncellemeleri alıyor olacaksınız. Sense, TouchWiz gibi özelleştirilmiş arayüzlü telefonlara sahip olanlar için güncellemeleri almak normalden biraz daha uzun sürebilir. Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz üreticilerin ve operatörlerin dışında yer alıp da Android cihazı üretenler için söz konusu taahhüt sanıyoruz ki geçerli olmayacak. Ancak bu, gelecekte onların da Google ile anlaşmayacağı anlamına gelmiyor.

Tahmin ediyoruz ki, ileride bu konuyu daha sık sık tartışacağız.

İlgili – Phandroid

İLGİLİ HABERLER