Teknoloji

Google bazı emoji simgelerini daha rahat anlaşılsın diye yeniden tasarlıyor

google emoji
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, cuma günü yaptığı duyuruda, emoji tasarımlarının 992’sini daha “evrensel, erişilebilir ve özgün” hâle getirmek için değiştirdiğini kaydetti. Yeni tasarımlar bu sonbaharda Android 12 ile birlikte gelecek. Ancak Google, Appcompat uyumluluk katmanını kullanan uygulamalara sahip eski sürümlerde de bunların mevcut olacağını söylüyor. Ayrıca yeni emoji tasarımları bu ay Gmail, Chrome OS, Google Chat ve YouTube Live Chat gibi diğer Google platformlarına da geliyor.

Değişikliklerin hiçbiri radikal sayılmaz. Bunun yerine çoğunlukla, her emojinin anlamını daha geniş bir insan yelpazesi tarafından bir bakışta anlaşılmasını kolaylaştıran ince ayarlar yapılıyor. Örneğin pasta emojisi şu anda klasik bir Amerikan balkabağı turtasına benziyor. Amerikalılar için bu iyi, ancak bu, Türkiye’deki bir kullanıcı tarafından pasta olarak anlaşılmayabilir. Daha evrensel bakış açısıyla yaklaşılan yeni tasarım bunu düzeltecektir.

google emoji

Diğer durumlarda Google, tasarımlarına daha cesur ve biraz daha abartılı bir görünüm kazandırdı. Bu da çoğu ekranda ne kadar küçük göründüklerini göz önünde bulundurmaya yardımcı oldu. Kruvasan ve domuz pastırması emojileri daha fazla parlaklık kazanırken, makasın şimdi daha abartılı bir keskin kenarı var. Araba ve taksi gibi araçların da oranları, onları daha göz alıcı hale getirmek için yeniden ayarlandı.

Son olarak, bikini emojisi artık görünmez bir kişi tarafından giyilmiş gibi görünmüyor ve yüz maskesi emojisi artık gözleri açık bir yüz gösteriyor. Google, bu değişikliği maskelerin birinin hasta olduğunun bir sembolü olmaktan ziyade “başkalarına nezaket göstermenin evrensel bir yolu” haline geldiğini yansıtmak için yaptığını söylüyor.

google emoji

Şirketlerin, yanlışlıkları düzeltmek veya nasıl kullanıldıklarına dair değişen kültürel varsayımları yansıtmak için emojilerini bu şekilde yeniden tasarlamaları alışılmadık bir durum değil. Geçen yıl Apple, maskenin altında gülen bir yüz göstermek için kendi maske emojisinde benzer bir değişiklik yaptı ve ayrıca aşılar için bir sembol olarak daha uygun hale getirmek için şırınga emojisini değiştirdi. 2019’da, insanlar eski tasarımıyla ilgili sorunlara dikkat çektikten sonra abaküs emojisini bile güncelledi. Google’ın ise 2017’de, bir tepkiye yanıt olarak burger ve bira emojisini yeniden tasarladığını da unutmayalım.

Son birkaç gündür neden bu kadar çok emoji haberi gördüğümüzü merak ediyorsanız, bunun nedeni bu yılki Dünya Emoji Günü’nün dün, yani 17 Temmuz’a denk gelmesidir. Perşembe günü bu yılın yeni emoji grubu için finalistler açıklandı. Facebook Messenger hizmeti için sesli yeni emojiyi duyurdu ve Microsoft bile Windows, Office ve Microsoft Teams’de yeni bir 3D emoji seti ile harekete geçti.

İLGİLİ HABERLER