Teknoloji

Google, Bard’ı ChatGPT verileriyle eğittiği iddiasını yalanladı

google bard

Google’ın Bard adlı yapay zeka sohbet botunun çıkışı pek de etkileyici olmamışken, şirket AI sohbet botlarının geleceğini değiştirmeye kararlı görünüyor. The Information Google’ın, DeepMind bölümünü Google Brain ekibine destek vererek OpenAI’ı yeni bir girişim olan Gemini ile geçmeye zorladığını belirtiyor.

Hatta söz konusu haber, Google’ın Bard’ı eğitmek için OpenAI’nin ChatGPT’sinden veri kullandığı ve bu verilerin ShareGPT adlı bir siteden alındığına dair, üçüncü şahıslar tarafından dile getirilen bir iddiayı da içeriyor. Yayına göre, bir eski Google AI araştırmacısı bu verilerin kullanılmasına karşı çıktı.

Ancak Google, sözcüsü Chris Pappas aracılığıyla, bu verilerin kullanılmadığını kesin ve net bir şekilde reddediyor. Sözcü, “Bard, ShareGPT veya ChatGPT’den herhangi bir veri üzerinde eğitilmedi” diyor.

The Information’ın haberine göre, Jacob Devlin adlı bir Google AI mühendisi, ChatGPT verilerinin kullanılmasının OpenAI’nin hizmet şartlarını ihlal edeceği ve yanıtların çok benzer görüneceği gerekçesiyle Google’ı uyarmaya çalıştıktan sonra, şirketi terk edip rakip OpenAI’ye katıldı. Bir kaynak, Google’ın bu uyarıların ardından söz konusu verileri kullanmayı bıraktığını ifade etti. Belki de, bu verilere dayalı eğitim kısmını da çöpe attılar.

Google’ın bu verileri kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın, yıllardır Google’dan daha bağımsız olmaya çalışan ve başarılı olamayan DeepMind’ın devreye girmesi ilgi çekici bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER