Teknoloji

Google çalışanları Bard’ın erken çıkışından memnun değil

google find my device

Google çalışanları, şirketin ChatGPT’ye rakip olacak yapay zekâ (AI) destekli sohbet robotu Bard‘ı duyurmasını konuşuyor ve birçoğu işlerin gidişatından memnun değil gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta içinde CNBC’nin geçtiği bir habere göre Google çalışanları, şirketin dahili mesaj panolarındaki gönderilerde AI sohbet robotunun lansmanını “aceleye getirilmiş” ve “başarısız” olarak nitelendiriyor ve birçoğu CEO Sundar Pichai’yi eleştiriyor.

Google, geçen haftanın başlarında, bir gün sonra ChatGPT destekli Bing’i duyuran Microsoft’un önüne geçmek amacıyla Bard’ı duyurmuştu. Şirket geçen pazartesi günü Bard’ın bir sunumunu Twitter üzerinden paylaştığında, birkaç kullanıcı bunun bir hata içerdiğine dikkat çekti. Ayrıca geçtiğimiz çarşamba günü Google’ın arama etkinliğinde bir sunum yapan kişi, Bard’ın özelliklerinden birini göstermek için kullanacakları telefonu unuttu ve bazı çalışanların bunun gerçekleştiğinin farkında bile olmadığı bildirildi.

Bir mesaj panosu kullanıcısı, CNBC tarafından görülen ve kullanıcılar tarafından da puanlarıyla üste çıkarılmış notunda, “Sevgili Sundar, Bard lansmanı ve işten çıkarmalar aceleye getirildi, beceriksizce yapıldı ve ilerisini görmedi.” diye yazdı. Diğer Google çalışanlarının, Google’da geçen yılı bir çöplük yangınıyla karşılaştıran çeşitli görüntüler yayınladığı bildirildi. Google’ın hisse senetleri, Bard’ın hatasıyla ilgili haberlerin ortalıkta dolaştığı sadece bir günde yaklaşık 100 milyar dolar piyasa değeri kaybedecek şekilde büyük darbe aldı.

Geçtiğimiz aralık ayında şirketin kendi bünyesinde gerçekleştirdiği bir değerlendirme toplantısında, Pichai ve şirketin yapay zekâ başkanı Jeff Dean, bir yapay zekâ aracını çok erken zamanda tanıtmanın beraberinde bir “itibar riski” getirdiğini belirterek bu konuyla ilgili endişelerini dile getirdikleri bildirildi. Open AI’ın ChatGPT aracı geniş çapta kullanılabilir hâle geldikten sonra şirket tavrını değiştirmiş gibi göründü, çünkü şirketin tepkisini planlamak için Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in yardımını aldı.

Google’ın ChatGPT rakibinin geniş kullanıma sunulmasına daha haftalar var. Ancak, Microsoft’un çeşitli sorgu türlerine açıklamalı yanıtlar sağlayabilen bir robotla web aramasını alt üst etmeyi planladığı düşünülürse, arama dünyasının tartışmasız kralı olan Google’ın Bard’ı, beklenenden biraz daha erken olsa bile göstermesi anlayışla karşılanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER