Teknoloji

Google bahar temizliği kapsamında kullanılmayan servislerini süpürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdiye kadar birçok alana el atan ve ufak da olsa web kullanıcılarına her türlü hizmeti sunmaya çalışan Google, geçen yıl bu zamanlar şirketin başına geçen Larry Page ile birlikte kapsamlı bir sadeleştirme hareketine girişmişti. Google+’nın etrafına kurulan bu sadeleştirme hamlesi kapsamında Google’ın birçok servisi ya kapatıldı ya da başka servisler altında öğütüldü.

Google Talk’ın mobil web versiyonu, One Pass adlı dijital haber ödeme platformu, Linux için Picasa, iPhoto ve Mac için Picasa Web Albümleri yükleyicisi, BlackBerry için Google Sync servisleri sonlandırılan veya yeniden düzenlenen servislerden bazılarını oluşturuyor. Bu arada Google, aralarında geliştiricilere özel Google API’larının temizlenmesi gibi çeşitli temizlikleri de yaptı.

Google’ın bulut servisleri direktörü Matthias Schwab, Google’ın bu hamlesiyle birlikte kimsenin kullanmamakta olduğuna inandığı servisleri kapattığını dile getirdi. Ürünlere veya servislere değişiklikler uygulamanın zor olduğunu, ancak dünya için önemli işler yapmak adına dikkatlerini belirli ürün ve servislere yoğunlaştırmaları gerektiğinin altını çizdi. Yapılmakta olan bahar temizliği sayesinde Google genelinde daha basit ve daha güzel bir kullanıcı deneyimi sağlanıyor olacak, çalışanlar da daha önemli projelere odaklanacak.

Aslında bu değişikliklerin çok küçük bir kullanıcı kitlesinin hayatında değişiklik yapacağını düşünmek de yanlış olmaz. Google+, YouTube, Chrome gbi büyük oyuncuları dikkate almazsak, Google’ın arama servisi dışında sunduğu servislerin tamamını ne kadar kullanıcı biliyor ki?

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER