Teknoloji

Google bağımsız oyunlar festivali düzenliyor

Google Türkiye google fransa

google-logo-120216Google bağımsız oyunlar festivali düzenleyerek büyük stüdyoların dışında kalan oyun geliştiricileriyle olan bağlarını sıkılaştırmak istiyor. Kısaca “Bağımsız Oyunlar Festivali” olarak adlandırılan etkinlik, 24 Eylül tarihinde ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleşecek. Google söz konusu festivalde boy gösterecek oyunlar için kayıtları almaya başladı.

Festivale ABD ve Kanada’da bulunan oyun geliştiricileri katılabiliyor. Katılımcı ekiplerin 15 kişiden daha kalabalık olmaması gerekiyor. Festivalde boy gösterecek oyunların 2016 içinde yayınlanmış veya yayınlanacak olması da sunulan koşullar arasında yer alıyor. Festival için kayıtlar 14 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Google katılımcı listesini de önümüzdeki ay açıklayacak. Şirket, festivale hem yenilikçi hem de eğlenceli olan yüksek kaliteli oyunların katılmasını bekliyor.

Google Bağımsız Oyunlar Festivali herkese açık bir etkinlik olacak

Festivale dileyen herkes izleyici olarak ücret ödemeden katılabilecek. Bu da küçük ekiplere oyunlarını yeni kitlelerle buluşturma imkanı sağlıyor. Google festivali daha cazip hâle getirmek için bazı ödüller sunmayı da ihmal etmiyor. Tango donanımı, Google I/O 2017 biletleri ve Google Play Store’da yer alma imkanı şirket tarafından vadedilenler arasında yer alıyor. Google geliştiricileri Tango ve Cardboard platformları için uygulama hazırlamaları konusunda da teşvik ediyor.

google bagimsiz oyunlar festivaliBağımsız Oyunlar Festivali, Google’ın bağımsız geliştiricilerin dikkatini çekmek için hayata geçirdiği çok sayıda girişimden biri. Pek çok bağımsız geliştirici, kapsama alanı daha küçük olsa da daha kârlı bir platform olduğu için önce iOS’e odaklanıyor. Google da farklı girişimlerle geliştiricilerin aklını çelmeyi amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER