Teknoloji

Google Backup & Sync masaüstü uygulamasını yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google backupGoogle Backup & Sync (Yedekle ve Eş Zamanla) adını taşıyan masaüstü uygulamasını Mac ve Windows’ta kullanıcılarla buluşturdu. Şirket uygulamanın yayınlanacağına dair duyuruyu geçtiğimiz ay yapmıştı. Masaüstü bilgisayar sahipleri uygulama sayesinde kameralarındaki, SD kartlarındaki ve USB cihazlarındaki fotoğraf ve videoları rahatlıkla buluta aktarabilecek.

Söz konusu yöntemle kullanıcılar dosyalarını ve fotoğraflarını Google Drive ve Google Fotoğraflar üzerinde saklayabiliyor. İnternet devi, yeni çözümünün bireysel kullanıcılara yönelik olduğunun altını çiziyor.

Google kurumsal kullanıcılarına benzer bir imkan sunmak için de son hazırlıklarını yapıyor. Kurumsal G Suite müşterilerine bir süre daha Google Drive’ı kullanmalarını tavsiye eden şirket, bu yıl içinde Drive File Stream adını taşıyan kurumsal bir çözümü müşterileriyle buluşturmayı planlıyor. Drive File Stream’i önceden denemek isteyenler, erken kullanım programına kayıt olarak bu isteklerini gerçekleştirebilecek.

Google Backup & Sync Drive ve Fotoğraflar servisleri üzerinden indirilebiliyor

Google’dan yapılan açıklamada Backup & Sync’i kullanmanın kolaylığına dikkat çekildi. Şirket “Sadece yedeklemek istediğiniz klasörleri seçin. Gerisini biz halledeceğiz.” ifadesiyle uygulamanın kolaylığını anlatıyor. Google Backup & Sync uygulaması Google Drive ve Google Fotoğraflar servisleri üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER