Manşetler

Google’ın beklenen mesajlaşma servisi Babel ile ilgili yeni ipuçları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın çapraz platform destekli mesajlaşma servisi Babel (Babble) önümüzdeki haftalarda bekleniyor. Gelecek ay düzenlenecek Google I/O etkinliğinde resmi tanıtımının yapılacağı tahmin edilen Babel ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Droid-Life sitesi servisle ilgili yeni ipuçları paylaştı. Kaynağının Google olduğu iddia edilen bu sızıntılar eşzamanlanmış bildirimler, çapraz platform destekli sohbet, yepyeni bir kullanıcı arayüzü, fotoğraf paylaşımı, Google+ Hangouts video sohbet oturumları ve sohbet geçmişi gibi özelliklerin varlığını doğruluyor.

google-babble-sizinti-090413

Google Babel aralarında iOS, Android ve Chrome’un bulunduğu farklı platformlarda çalışacak. Yepyeni bir tasarıma sahip olacak Babel sohbetleri ön plana çıkaracak. Mobil ve masaüstü ortamları arasında varolacak eşzamanlanmış yapı sayesinde mobil veya masaüstünde başlatılan sohbetler diğer ortamdan da sürdürülebilecek. Masaüstü uygulaması internet tarayıcısı üzerinden işleyecek. Ayrıca Chrome uygulaması sohbeti internet tarayıcısının dışına da taşıyacak.

Grup mesajlaşma desteği sayesinde birden fazla kişi aynı anda birbiriyle etkileşim içinde bulunabilecek. Ayrıca tek bir tıklamayla Hangout oturumu başlatmak ve görüntülü sohbet gerçekleştirmek de mümkün olacak. Bildirimler de eşzamanlama desteğine sahip olacak, bildirimler Google Babel’ın kullanıldığı akıllı telefon, tablet, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlara aynı anda düşecek. Sadece birinden bildirimi açıp görmek, diğer cihazlardaki bildirimlerin de otomatik olarak kaybolmasını sağlayacak.

Babel ile kullanıcılar sadece yazılı mesajla sınırlı kalmayacak. Sohbet sırasında fotoğraf paylaşımı ve buna ek olarak 800’den fazla his simgesi de Babel kullanıcılarını bekliyor olacak. Herhangi bir cihaz üzerinde sohbet geçmişine göz atmak ve zamanında neler yazıldığını görmek de imkan dahilinde bulunacak.

Google Babel’ın sunacağı bu özelliklere bakıldığında ortaya güçlü bir ürünün çıkacağını görüyoruz. Aslına bakarsanız, sunulan işlevlerin çoğunun rakiplerde de olduğunu görüyoruz. Ancak Babel deneyiminin Google ekosistemi dahilinde yaşanacak olması işleri biraz daha farklı ve ilgi çekici kılıyor. Yaklaşık bir ay sonra düzenlenecek olan Google I/O’yu şimdiden merakla beklemeye başladık.

İlgili >> Droid-life

İLGİLİ HABERLER