Teknoloji

Avrupa Birliği’nden Google’ın itirazına ret

google avrupa birligi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Avrupa Birliği tarafından kendisine kesilen büyük cezaya yaptığı itirazdan sonuç alamadı. Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Google’ın Android sağlayıcısı olarak hakim pozisyonunu suistimal ettiği yönündeki kararı onaylarken, şirketin 4.1 milyar avro ceza ödeyeceğini açıkladı.

Söz konusu ceza, 2018 yılında Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu tarafından kesilmişti. Cezanın gerekçesinin Android platformunun Google hizmetleriyle bir paket hâlinde sunulması olduğu belirtilmişti.

Google’ın cihaz üreticilerine Chrome ve Arama uygulamasını bir gelir paylaşımı modeli olarak ön yüklü şekilde sunmayı zorunlu tuttuğu öne sürülmüştü. Avrupa Birliği Genel Mahkemesi alınan kararların büyük kısmını onaylarken, gelir paylaşımı konusunda Google’ın itirazını haklı buldu. Böylelikle internet devinin ödeyeceği ceza miktarı 4.3 milyar avrodan 4.1 milyar avroya indi.

Google Avrupa Birliği Genel Mahkemesi tarafından alınan bu karara da itiraz edebilir. Bu itirazın adresi Avrupa Adalet Divanı olacak. Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Android’in herkes için çok daha fazla şans yarattığı ve hem Avrupa’da hem de dünya genelinde binlerce işletmeye imkan sağlayacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER