Ulaşım

Google “Google Auto” ismiyle kendi otomobil şirketini kurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-surucusuz-otomobil-260615

Sürücüsüz otomobil konusundaki çalışmalarını istikrarlı biçimde yürüten Google’ın faaliyetlerini “Google Auto” isimli bir şirketin altına taşıdığı ortaya çıktı. Söz konusu şirketin varlığına dair belgeler, İngiliz The Guardian gazetesi tarafından yayınlandı.

Google Auto’nun geçmişi tahmin edilenden daha eski bir zamana dayanıyor. Google’ın 2011’de sürücüsüz otomobillerini Toyota Prius’tan Lexus SUV’lere çevirdiği dönemde Google Auto’yu kurduğu belirtiliyor. Belgelerde Google Auto söz konusu Lexus markalı otomobillerin üreticisi olarak anılıyor. Google Auto markası, sürücüsüz otomobillerin taşıt kimlik numaralarında da boy gösteriyor.

Sürücüsüz otomobil projesinin Google Auto iştirakinin altına taşınmasının temel nedeninin Google’ın kendisini olası risklerden koruma arzusu olduğu düşünülüyor. Yaşanabilecek kazalarda sorumluluğun Google Auto tarafından üstlenilmesi sayesinde Google’ın mali varlıklarının koruma altına alındığı belirtiliyor.

Ortaya çıkan Google Auto belgeleri, şirketin yeni ve minik sürücüsüz otomobilleri hakkında da biraz daha fazla bilgi veriyor. Arkadan çekişli olduğu belirtilen otomobillerde 20-30 kW’lık elektrikli motorların bulunduğu ortaya çıktı.

Google sürücüsüz otomobillerini geçtiğimiz haziranda trafiğe açık yollarda test etmeye başlamıştı. Google Auto’nun kurulması, şirketin sürücüsüz otomobillerini satmaya hazır olduğu anlamına gelmiyor. Yüz binlerce kilometrelik test sürüşlerine rağmen, sürücüsüz otomobillerin halen deneysel bir noktada olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER