Teknoloji

Google’ın ATAP laboratuvarı çılgın buluşlara imza atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-project-jacquard-300515

Google adına geleceğin şovu olarak nitelenebilecek I/O 2015’te şirketin Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler (ATAP) grubunun çılgın buluşlarından bazıları da gün yüzüne çıktı. Modüler akıllı telefon Project Ara’yı geliştiren ekip, geçtiğimiz ocak ayına kadar da ^D tablet Project Tango’nun gelişimini yürütüyordu. Google’ın genelinin aksine projeleri kısa vadede oluşturup hayata geçirmeye odaklanan ATAP, böylelikle sürekli olarak yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor ve işlerin karmaşık bir noktaya gelmesini önlüyor.

ATAP’ın son projeleri arasında dokunmaya duyarlı kumaşlar, en ufak el hareketini bile algılayabilen küçük sensörler ve hassas bilgilerin başka telefonlardan ve bilgisayarlara transferini engelleyen microSD kart dikkat çekiyor. Bu projelerden hangilerinin gerçek hayatta kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmese de, sergilenen işlerin sıradışı olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Google’ın dokunmaya duyarlı kumaşı Project Jacquard ismi altında geliştiriliyor. Söz konusu kumaş sayesinde giyilebilir ürün kavramına yeni bir boyutun eklenmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Şu an için sadece projenin kumaşı ortaya çıksa da, ATAP’ın bu keşfi bile teknolojinin sınırı olmadığını net biçmde ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER