Teknoloji

Google Assistant kulaklığın ipuçları son Google uygulamasında görülüyor

google assistant Google’ın Android için hazırladığı Google uygulamasının yeni sürümünün APK’sı, şirketin uzun vadeli planlarına dair bazı yeni ipuçları veriyor. Uygulamanın nisan ayında yayınlanan bir önceki sürümünde yer alan “Bistro” isimli referansın Google Assistant yüklü bir kulaklığı işaret ettiği belirtilmişti. Uygulamanın yeni sürümü bu işaretleri biraz daha belirgin biçimde gösteriyor.

Uygulamanın kod dizelerinden birinde “Kulaklığınızda Google Assistant mevcuttur. Ona sorular sorun. Ona bir şeyler yapmasını söyleyin. O sizin daima yarıma hazır olan kişisel Google’ınızdır.” ifadeleri geçiyor.

Bu da kulaklığın bildirimleri aktarmanın yanı sıra Google üzerinde sesle arama yapmayı da mümkün kılacağı anlamına geliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar kulaklık aracılığıyla gelen bildirimlere sözlü olarak karşılık verebilecek. Kulaklıkta “üst tuş” olarak nitelenen ve Assistant’a hızlı biçimde erişmeyi sağlayacak bir tuş da bulunacak.

Kulaklığın kullanıcılarına yol tarifi vereceği bilgisi de Google uygulaması sayesinde anlaşılıyor. Yol bilgilerini duymak için üstteki Assistant tuşuna basmak gerekecek.

Google uygulamasının kod dizisinde kurulum süreci hakkında da bilgiler yer alıyor. Kulaklığın kurulum esnasında birkaç dakika boyunca erişilemez olabileceği belirtilirken, sorunun daha uzun sürmesi durumunda kulaklığın yeniden başlatılması gerekebileceği ifade edildi.

Google Assistant kulaklık yeni Pixel telefonlarıyla birlikte tanıtılabilir

Google Assistant kulaklıkların Pixel 2 ve Pixel 2 XL telefonlar ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Söz konusu tanıtım içinse en uygun tarih ekim ayı gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER