Teknoloji

Google Assistant klavye ile yazılan soruları da yanıtlayacak

google assistant klavyeGoogle Assistant klavye ile yazılan soruları yanıtlama yeteneğine sonunda kavuştu. Uzun süredir beklenen özellikten hem Android cihazlarda hem de iPhone’da yararlanılabilecek. Google Assistant başlatıldığında varsayılan olarak sesli arama yapacak. Ancak ekrandaki küçük klavye ikonuna dokunulduğunda klavye ortaya çıkacak.

Kullanıcılar sorularına Assistant’a yazılı olarak ilettiğinde dijital asistanın davranışı da değişecek. Yanıtlarını büyük ölçüde görsel tutacak olan sistem, pek fazla konuşmayacak.

Assistant’ı geleneksel arama aracından daha farklı bir noktada konumlamaya çalışan Google, kullanıcılara Allo’ya gerek kalmadan Assistant ile sohbet etme imkanı sağlamış olacak. Allo’nun kullanıcı sayısının pek yüksek olmadığı göz önüne alınınca bu hamle biraz daha mantıklı görünüyor.

Google Assistant klavye ile birlikte kamera yardımıyla gelen soruları da yanıtlayabilecek

Google uzun süredir beklenen yazılı soru yanıtlama özelliğini Assistant’a getirirken, başka giriş yöntemlerini de unutmadı. Kullanıcılar yakında kameralarını kullanarak da Google Assistant’a soru yöneltebilecek. Örneğin, türü merak edilen bir bitkinin fotoğrafı çekilebilecek ve ne olduğu Google Assistant’a sorulabilecek. Bu tarz sorguları sohbet havasında gerçekleştirmenin pek çok kullanıcı için daha keyifli olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER