Teknoloji

Google Assistant iOS uygulaması yakında kullanıcılarla buluşabilir

google assistant iosAkıllı dijital asistan pazarındaki rekabet, her geçen gün biraz daha artıyor. Şirketler, dijital asistanlarını kendi platformlarının yanı sıra rakiplerinin platformlarında sunma konusunda da girişimde bulunuyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Assistant iOS uygulaması ile Apple’ın dijital asistanı Siri’ye kendi evinde meydan okumaya hazırlanıyor. Google’ın ev sahibi avantajını elinde bulunduran Siri ile nasıl mücadele edeceği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Google Assistant, Siri ve Cortana gibi dijital asistanlar, ana platformlarında üçüncü taraf dijital asistanlara karşı ciddi avantajlara sahip. İşletim sistemlerine derinlemesine entegre olmaları, bu çözümlere daha geniş bir hareket alanı kazandırıyor. Özellikle iOS’te Apple, kendi çözümlerini öne çıkarmak adına üçüncü taraf uygulamaların iOS’e erişimine kısıtlamalar getiriyor.

Buna rağmen; Google, Google Now’ı iOS için yayınladığı Arama uygulamasına eklemekten geri kalmamıştı. Ancak Google Now, tahmin edilebileceği üzere, Android cihazlardaki özelliklerinin tamamını iOS kullanıcılarına sunamamıştı. Google Assistant ise yapay zekâ yardımıyla kullanıcılarıyla adeta sohbet edebiliyor. Bu süreçte Google’ın karşısına çeşitli engellerin çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

Google Assistant iOS uygulaması I/O 2017’de duyurulabilir

Google Assistant iOS uygulamasının şirketin geliştirici konferansı I/O 2017’de duyurulabileceği söyleniyor. Servisin Allo’dakine benzer biçimde sohbet benzeri bir özelliğe sahip olabileceği iddia ediliyor. Detaylar henüz belirsiz olsa da, servisin ilk olarak ABD’de kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Bu söylentilerin doğru olup olmadığı ise yarın itibarıyla anlaşılabilir.

İLGİLİ HABERLER