Teknoloji

Artık Google Assistant ile Google Home’a mesaj gönderilebiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google home google assistantGoogle’dan geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, Google Assistant ile Google Home cihazlarına mesaj gönderilebileceği belirtilmişti. Şirket bu sözünü gerçekleştirmek için fazla zaman kaybetmedi. Google tarafından yayınlanan son güncelleme, Home cihazlarını ev veya ofis içi iletişimde kullanılabilecek araçlara dönüştürüyor.

Kullanıcılar telefonlarındaki Assistant ile evlerindeki Assistant uyumlu hoparlörlere “belli konularda” mesaj gönderebiliyor. Örneğin, telefona “yemek hazır” dendiği zaman Assistant, evdeki diğer hoparlörlerde yemek zamanının geldiğini anlatan bir zil çalıyor.

Google Home hoparlörlerine mesaj gönderebilmek için evde olmak da gerekmiyor. Kullanıcılar, aktif bir hücresel bağlantıya sahip oldukları sürece her yerden evdeki cihazlara Assistant ile mesaj gönderebiliyor. Bunun kullanım kolaylığı sağlayan hoş bir dokunuş olduğunu belirtmek gerekiyor.

Google Assistant ile ilk etapta 4 ülkede hoparlörlere mesaj gönderilebilecek

Google Assistant ile hoparlörlere mesaj gönderebilmek için ilk önce “OK Google, yayınla” komutunu vermek gerekiyor. Ardından kullanıcının Google hesabına bağlanan tüm hoparlörlere mesaj iletiliyor. Söz konusu özellik ilk olarak ABD, Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada’da kullanıma sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER