Teknoloji

Google Assistant ile alışveriş yapmak mümkün hâle geliyor

google assistantGoogle Assistant ile yakında üçüncü taraf bir siteye gitmeye gerek kalmadan bir şeyler satın almak mümkün olacak. Google’ın ödeme işleme sisteminin Assistant’a entegre edilmesi sayesinde bu özellik hayata geçti. Kullanıcıların sanal cüzdanlarına isim, adres ve kredi kartı gibi bilgileri kaydedebildiği düşünüldüğünde bu desteğin sunulması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

Bu özellik aktif hâle geldiğinde kullanıcılar “Pizza Hut’tan sipariş ver” şeklinde cümleler kurduktan sonra Assistant pizza ve içecek seçeneklerini sesli biçimde sayacak. Arabaya servis yoluyla bir şeyler satın almayı hatırlatan özellikte kullanıcılar siparişlerini Assistant’a sesli olarak iletecek. Ödemenin doğrulanması ise parmak iziyle yapılacak.

Kullanıcıların her bir satıcı için ayrı bir hesap oluşturmasına da gerek olmayacak. Buna ek olarak, kart bilgilerinin de tekrar tekrar girilmesine ihtiyaç duyulmayacak. Bütün bunların kullanıcılar adına küçük ama değerli noktalar olduğu söylenebilir.

Google Assistant alışveriş desteğini ilk olarak Panera ile sunacak

Söz konusu özellik çerçevesinde Google’ın işbirliği yapacağı ilk üçüncü taraf iş ortağı Panera olacak. Şirketten yapılan açıklamada özellik kapsamında gönderilen bildirimlerin de sınırlandırılacağı ve kullanıcılara fiş, sipariş onayı veya teslimat için sürekli olarak bildirim gönderilmeyeceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER