Eğlence

Google Asistan yenilenmiş yazılım geliştirme kitiyle üçüncü taraf hoparlörleri daha akıllı hâle getiriyor

google asistanGoogle, Google Asistan yazılım geliştirme kitinde yapılan değişiklikleri duyurdu. Söz konusu kit, geliştiricilere Google’ın dijital asistanının merkezinde olduğu Google Home benzeri cihazlar oluşturma imkânı sağlıyor. Yenilenen yazılım geliştirme kiti ise ortaya çıkan cihazların Google Home’a daha yakın bir seviyede olmasının önünü açıyor.

Yenilikler arasında ilk göze çarpan üçüncü taraf aksiyon desteği oluyor. Bu aksiyonlar sayesinde Asistan’ın yazılım geliştirme kitini kullananlar, cihazlarını doğrudan Asistan ile kontrol edebiliyor. Aksiyonlar daha önce akıllı telefonlar ve Google Home için hazırlanan Google Asistan uygulamalarında kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak yapılan bu değişiklikle Google ilk defa aksiyonları üçüncü taraf cihaz üreticilerinin hizmetine sunuyor. Tıpkı Amazon Alexa taşıyan üçüncü taraf cihazlar gibi, Asistan’ın yerleşik olduğu üçüncü taraf cihazlar da yakında akıllı evleri etkin biçimde yönetebilecek.

Yazılım geliştirme kitindeki bir diğer yenilik ise yazılı soru ve yanıtların desteklenmesi oluyor. Asistan’ın tam teşekküllü sürümü bu desteğe uzun süredir sahipti. Asistan’ın yazılım geliştirme kiti artık İngilizcenin farklı versiyonlarının yanı sıra Almanca, Fransızca ve Japonca desteği de barındırıyor.

Google Asistan uygulaması üzerinden üçüncü taraf hoparlörlerin ayarları değiştirilebilecek

Yazılım geliştirme kitinde yapılan son değişiklik ise üçüncü taraf hoparlörlerdeki bazı ayarların Google Asistan uygulaması üzerinden değiştirilmesine izin veriyor. Dil ve konum gibi ayarları değiştirmek ya da arama sonuçlarının kişiselleştirilmiş biçimde sunulmasını sağlamak, mümkün hâle geliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar üçüncü taraf cihazları için artık sabit bir GPS konumu belirleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER