Teknoloji

Google Asistan yapay zekâ ile güçlenecek

yeni google asistan ios

Üretken yapay zekâ teknolojisini genişletmek için devam eden yarış, birçok kişinin yapay zekâ ile tanışmasına vesile olan dijital asistanlara da ulaşıyor. Bu doğrultuda Google Asistan da üretken yapay zekâ tabanlı özellikleri sunmasını sağlayacak bir değişimden geçecek. Söz konusu değişim için şirkette devam eden hazırlıklar, Axios sitesi tarafından ortaya çıkarıldı.

Google Asistan’ın başkan yardımcısı Peeyush Ranjan ve ürün direktörü Duke Dukellis, planlanan değişimin mantığını Asistan ekibine şu sözlerle anlattı: “Ekip olarak, kullanıcılarımıza yüksek kaliteli, kritik ürün deneyimleri sunmaya odaklanmamız gerekiyor. Ayrıca, üretken yapay zekânın insanların yaşamlarını dönüştürme konusundaki derin potansiyelinin farkına vardık ve en son LLM teknolojisiyle desteklenen güçlü bir Asistan’ın neye benzeyeceğini keşfetmek için büyük bir fırsat gördük.”

E-postada Google’ın mobil cihazlarda yapay zekâ destekli Asistan deneyimi sunmak için çalışmalara başladığı bilgisi de veriliyor. Google’ın bu teknolojiyi akıllı ev cihazlarına ne zaman entegre edeceği veya bu nedenle bu yeni güncellemelerin tam olarak nasıl görüneceği konusunda herhangi bir zaman çizelgesi belirlenmedi. Şirket, Asistan kullanıcılarıyla sohbet etmek veya tamamen orijinal bir şey denemek için AI sohbet robotu Bard’ı kullanabilir.

Google Asistan için yapılan hazırlıklar yeniden yapılanmayı da beraberinde getiriyor

Google Asistan’ı yapay zekâ ile güçlendirme planı, başka değişiklikleri de beraberinde getirecek gibi görünüyor. Şirketin iç ayarlarında bazı değişikliklere gidildiği ve buna bağlı olarak çok az sayıda çalışanla yolların ayrıldığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER