Teknoloji

Google Asistan yakında kullanıcıların seslerini tanıyacak

google asistan pixel 4

Google Asistan için planlanan önemli bir gelişimin izleri Google’ın Android uygulamasında görüldü. Uygulamaların APK’larında yapılan derinlemesine incelemeler her zaman doğru sonuçlar vermese de, görülen izlerin dikkat çekici olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yine de, Google’ın akıllı asistan deneyimini iyileştirmeye yönelik bir adım atması ilgi çekici görünüyor. Daha gelişmiş bir Asistan deneyimi isteyenler için sistem kullanıcı sesini saklayacak ve analiz edecek. Böylelikle daha gelişmiş bir konuşma tanıma hizmeti sunulmuş olacak.

Bir kişinin sesinin saklanması ve analiz edilmesi, tepki süresini kısaltacak ve doğruluğu artıracak bir adım gibi olarak görülebilir. Özellikle kullanıcının favori kelimeleri bu sayede daha iyi analiz edilebilir. Google’ın sunucularına da erişebilecek olan sistem bu sayede komutları daha iyi anlayacak ve kişi isimlerini de daha hızlı şekilde kavrayabilecek.

Bu yeni Google Asistan özelliği kullanışlı gibi görünse de, bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getirebilir. Bu nedenle internet devinin kullanıcılarına özelliği devredışı bırakma imkanını sunması da çok muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER