Teknoloji

Google Asistan uygulama içinde çalışabilmesi sayesinde artık daha akıllı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-asistan-280515-1

Android’in sanal yardımcısı Google Asistan, daha akıllı hâle geliyor. Yazılımcı konferansı I/O 2015’in açılış etkinliğinde Google Asistan’ın ekranda neler olup bittiğini inceleyen ve gerekli aksiyonları alan yeni özelliğinin duyurusu yapıldı. Bundan böyle Google Asistan, varlığını Android’in her hücresinde hissettirecek. İnsanların akıllı telefonları üzerinden bilgi bombardımanına maruz kaldığını söyleyen Google Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, Google Asistan’ın bu bilgi bombardımanını bir düzene sokmayı amaçladığını ifade etti. Makine öğrenme süreçlerine büyük yatırımlar yaptıklarının altını çizen Pichai, bu konuda dünyanın en gelişmiş sistemlerine sahip olduklarının altını çizdi ve sözü Google Asistan’ın ürün direktörü Aparna Chennapragada’ya bıraktı.

Artık proaktif olarak cevap sunmayı istediklerini belirten Chennapragada, Google Asistan’ın artık 100 milyondan fazla mekanı anlayabildiğini dile getirdi. Chennapragada söz konusu mekanların sadece iş yerlerinden ibaret olmadığının altını çizdi. Ardından Google Asistan’ın yeni akıllı farkındalığını tanıtmaya girişen Chennapragada, bir Skillrex şarkısı çalarken Google Asistan’a “Şarkıcının gerçek adı ne?” sorusunu sordu. Google Asistan, sorunun cevabını vakit kaybetmeden ekrana getirdi.

google-asistan-280515-2

Akıllı telefonun ekranında sinema filmleriyle ilgili bir e-posta varken ekrana dokunulduğunda ise, Google Asistan e-postada ismi geçen filmlere ait Kartları gösteriyor. Bu da Google Asistan’ın artık ekrandaki içeriği analiz edebildiğini ve ilgili bağlam çerçevesinde hızlı bir arama yaparak sonuçları ortaya çıkardığı anlamına geliyor. Chrome’da bir kelime üstüne dokunulduğunda ise Google Asistan kelimenin tanım kartını gösteriyor. Google Asistan’ın “Now on Tap” adını taşıyan uygulama içinde çalışabilme özelliğine dair yeni detaylar önümüzdeki aylarda açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER