Teknoloji

Google Asistan uçuşlardaki olası gecikmeleri önceden tahmin edecek

google asistan turkce

Google Asistan yakında kullanıcılarına yeni bir hizmet daha sunacak. Bundan böyle kullanıcılar, uçuşlarında gecikme ihtimalinin olup olmadığı konusunda Google’ın dijital asistanından bilgi alabilecek.

İnternet devi, söz konusu bilgiyi hâlihazırda Uçuş Arama özelliği üzerinden kullanıcılarına sunuyor. Ancak Asistan‘ın da devreye girmesiyle birlikte bu konuda bilgi almak daha kolay hâle gelecek. Kullanıcılar “Hey Google, uçağım zamanında kalkacak mı?” ya da “İstanbul’dan Ankara’ya gelecek Türk Hava Yolları uçağının durumu nedir?” gibi soruları yönelterek Asistan’dan bilgi alabilecek.

Google özdevinimli öğrenme ve eski uçuş durumu verilerini kullanarak tahmin yapıyor. Şirket böylelikle yüzde 85’lik bir isabet oranı yakalayabildiğine dikkat çekiyor. Asistan, kullanıcılara uçuştaki gecikmenin sebebi konusunda da bilgi veriyor.

Başka servisler uçuşlardaki gecikmelerden kullanıcılarını haberdar ediyor. Ancak Google Asistan gibi gecikme tahmininde bulunan başka bir platform yok. Örneğin, Apple biniş kartını Cüzdan’da saklayan kullanıcılara uçuşlardaki rötarları bildirim yoluyla iletiyor. Hava yolu şirketleri de bildirim, e-posta ve SMS’lerle rötar bilgisini aktarıyor. Ancak Google hava yolunun resmi duyurusundan önce olası bir gecikmeyi tahmin etmesi, daha farklı bir hizmet niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER