Eğlence

Google Asistan üçüncü taraf servislerden podcast çalacak

google asistan pixel 4

Podcast oynatma işlemini Google Asistan aracılığıyla başlatan kullanıcıların önünde artık Google Podcasts’in dışında başka mecra seçenekleri de mevcut olacak. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Spotify’dan başlayarak üçüncü taraf podcast servisleri için de destek sunacak.

Bunun için Asistan’ın podcast ayarlarına gitmek ve servis sağlayıcısını seçmek gerekiyor. Daha sonrasında Asistan’dan podcast çalması istendiğinde bu seçilen servis üzerinden gerçekleştiriliyor.

Bu özellik hazır hâle geldiğinde telefon veya Nest Audio gibi bir hoparlör üzerinden podcast dinleyenlerin işini ciddi anlamda kolaylaştıracak. Dinlediği tüm podcast’leri tek bir platformda toplayanlar için de Google’ın sunduğu bu imkan epey işlevsel olabilir.

Spotify gibi servislerde özel podcast içeriklerinin bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu içeriklere Google Asistan üzerinden hızlı şekilde erişim imkanı da daha cazip hâle geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ellerine telefonlarını almadan podcast çalmaya başlayabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER