Teknoloji

Google Asistan Türkçe dil desteğine yakında kavuşacak

google asistan turkce

Google Asistan, 2016’dan bu yana yavaş ancak istikrarlı adımlarla büyüyor. Sohbet uygulaması Allo ile kullanıcılara merhaba diyen Asistan, günümüzde sadece Android telefon ve tabletlerde kullanılmıyor. Akıllı Google Home hoparlörlerinde, bazı Chromebook’lar ve akıllı saatlerde, Nesnelerin İnterneti cihazlarında, televizyonlarda ve hatta otomobillerde Asistan ile etkileşime geçmek mümkün oluyor. Türkiye’deki kullanıcılar için bu geniş kullanım sahası pek fazla anlam ifade etmese de, bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Google Asistan Türkçe dil desteğine yakında kavuşacak.

Google’dan henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Google uygulamasının geçtiğimiz hafta yayınlanan en son beta sürümü, önemli ipuçları barındırıyor. XDA Developers ekibi tarafından beta uygulamanın kodları üzerinde yapılan inceleme, Google Asistan için 14 dil desteğinin daha yolda olduğunu gösteriyor. İngilizce ve İspanyolcanın farklı lehçelerinin de yer aldığı listede bizim için dikkat çeken unsur ise Türkçenin varlığı oluyor.

Google Asistan hâlihazırda 17 dili destekliyor. Desteklenen diller arasında İngilizce, İspanyolca, Çince gibi “olağan şüpheliler”in yanı sıra; Danca, Felemenkçe, Norveççe ve İsveççe gibi Kuzey Avrupa dilleri de bulunuyor.

“Google Asistan Türkçe desteğine resmi olarak ne zaman kavuşacak?” sorusuna kesin bir yanıt vermek şu an için mümkün değil. Ancak Google, 2018 sona ermeden Asistan’ın desteklediği dil sayısını 30’un üstüne çıkarma isteğini 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde açıklamıştı. Yılın sona ermesine 40 gün kaldığı göz önüne alınınca Google’dan yakında bu konuda bir duyuru gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER