Teknoloji

Google Asistan Snapshot özelliğinin fişi çekildi

google asistan snapshot

Google Now’ın takipçisi olarak tanımlanabilecek Google Asistan Snapshot özelliği uzun süredir ihmal ediliyordu. Google uzun yıllardır ihmal ettiği bu özelliğin fişini çekmeye karar verdi.

Asistan Snapshot özelliği, Google uygulamasının ve Keşfet akışının kısmen saklanmış ve genellikle unutulan bir parçası olarak değerlendiriliyordu. 2018’de duyurulan özellik; hava durumu bilgilerini, takvime kaydedilen randevuları ve hatırlatıcıları, tıpkı zamanında Google Now’ın yaptığı gibi, tek bir ekranda görmeyi sağlıyordu.

Snapshot için yolun sonunun geldiği, Google’ın sessiz sedasız uygulamaya eklediği bildirimle ortaya çıkmıştı. Söz konusu bildirimde Snapshot’ın sonlandırılacağı belirtilmiş, ancak kesin bir tarih verilmemişti. Bu bildirimin gönderilmesinden birkaç hafta önce geniş kapsamlı bir hata, pek çok kullanıcının özelliği kullanmasını engellemişti.

Nisan ayının ortası itibarıyla Asistan Snapshot için yolun sonu tamamen gelmiş gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar için Snapshot butonu nisan ayının ilk günlerinde ortadan kaybolurken, hâlihazırda Android kullanıcılarının büyük kısmının bu özelliğe erişiminin kesildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER