Teknoloji

Google Asistan podcast dinleyicilerinin işini kolaylaştıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google asistanGoogle podcast kontrolünde kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirket, Google Asistan destekli cihazlara sahip olanlara bir cihaz üzerinde dinlemeye başladıkları podcast’e başka bir cihaz üzerinde devam etme imkanı sunmak için çalışıyor. Örneğin, telefon üzerinde başlayan ve ardından durdurulan bir podcast’e, Asistan’a verilen sesli komutla Google Home üzerinden devam edilebilecek.

Google hâli hazırda Google Play Müzik dışında ayrı bir podcast yönetim uygulaması sunmuyor. Ancak arama sonuçları sayfasını bir ana ekran kısayolu olarak kullanarak alternatif bir seçenek daha elde edilebiliyor. I/O 2018’in başlamasına kısa bir süre kalmışken, Home uygulamasına entegre veya doğrudan Google Play Store’da yer alan bir podcast uygulamasının sunulması oldukça muhtemel görünüyor.

Podcast web uygulamasının aldığı geri dönüşten memnun olduklarını belirten Google’ın podcast’lerden sorumlu ürün müdürü Zack Reneau-Wedeen, şirket olarak 2012’de bağımsız podcast uygulamasını yayınlayan Apple’ın arkasında kaldıklarını kabul etti.

iPhone sahiplerinin Android kullanıcılarına kıyasla 10 kat daha fazla podcast dinlediklerini söyleyen ve mevcut tabloyu “çok fena olarak tanımlayan Reneau-Wedeen, aradaki farkı kapatmak için yeni insanları podcast’ler ile buluşturmalarının gerektiğini ve bunun için heyecanlı olduklarını belirtti. Google Asistan desteği de bu hedefe ulaşma konusunda şirkete ciddi bir katkı sağlama potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER