Manşetler

Google Nexus 5’in ana ekran deneyimini daha fazla cihaza getirdi

Google Asistan (Google Now) servisinin daha fazla öne çıktığı Android başlatıcısı daha fazla cihaz için sunulmaya başlandı.

google-asistan-launcher-270214

Google’ın şimdiye kadar sadece Nexus 5’e özel olarak sunduğu bu başlatıcı şimdi Android 4.4 KitKat ile çalışan herhangi bir Nexus cihazına veya Google Play sürümü akıllı telefona yüklenebiliyor.

Bu başlatıcıyı yükleyen kullanıcılar “OK Google” diye seslenerek söz konusu özelliği etkinleştiriyor, ancak bu özellik sadece ana ekranda olduğunuzda çalışıyor. Bu sesle etkinleştirme özelliği yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece Nexus ve Google Play Edition donanımlarında çalışırken, başlatıcının getirdiği diğer farklılıklar nispeten dar kapsamlı kalıyor.

Google Asistan Launcher başlatıcı uygulamasıyla birlikte yeni bir duvar kağıdı seçicisi, daha büyük uygulama ikonları gibi şimdiye kadar sadece Nexus 5’e özel olan bazı özellikleri de daha fazla cihaza getirmiş oluyor.

Eğer Google kendi başlatıcısının kapsamını daha geniş tutmak isteseydi, Samsung, HTC, Sony gibi üreticilerin çıkardığı cihazları satın alan kullanıcılara da cihazlarının başlangıç ekranını saf Android’e daha yakın bir başlatıcıyla değiştirmelerine izin verirdi. Aslında Android kullanıcılarından Google’a yönelik böyle bir talep söz konusu, ancak bu durum üreticilerin ne kadar hoşuna gider, belli değil.

Ancak kapsamı genişletilen Google Asistan Launcher ile birlikte Google’a, bu başlatıcıyı daha fazla cihaza sunmasına yönelik talepler de artacaktır.

Eğer bir Nexus cihaz sahibiyseniz, aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Google Asistan Launcher’ı cihazınıza kurabilirsiniz.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER