Teknoloji

Google Asistan kilit ekranı üzerinden de aktif hâle getirilebilecek

google asistan turkce
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz salı günü düzenlediği “Made by Google” etkinliğinde yeni ürünlerini gözler önüne çıkarırken, yeni ürünlerinin merkezinde yer alan Google Asistan ile ilgili pek konuşmamıştı. Şirket Asistan ile ilgili duyuruları da fazla zaman kaybetmeden yaptı.

Bundan böyle Asistan’a mobil cihazlarda kilit ekranı üzerinden de erişilebilecek. Böylelikle kilit ekranını açma zorunluluğu ortadan kalkarken, kullanıcılara “Hey, Google” komutunu verdikten sonra günlerinin genel görünümünü barındıran bir sayfa gösterilecek. Bu genel görünümde son notlar, etkinlik tavsiyeleri ve önemli hatırlatıcılar yer alacak. Fontların daha büyük ve geniş göründüğü görsel güncellemenin üstüne inşa edilen değişiklikler arasında sesli aramada çıkan sonuçların dokunuşlarla düzenlenebilmesi de bulunuyor.

Google Asistan tabanlı akıllı ekranlar da yeni özellikler kazanıyor. JBL Link View ve Lenovo Smart Display‘in de aralarında bulunduğu akıllı ekranlar, hoparlör gruplarına dahil edilebilecek ve çok odalı ses deneyimine katkı sağlayabilecek. Buna ek olarak, Google’ın dijital zindelik girişimi de Google Home aracılığıyla akıllı ekranlara getirilecek.

Google Asistan artık daha kolay başlatılabilecek

Google Asistan yapılan değişiklikler sayesinde artık daha rahat başlatılabilecek ve çok daha hızlı şekilde genel bilgileri sunabilecek.

İLGİLİ HABERLER