Teknoloji

Google Asistan için Material You odaklı değişim başladı

google asistan

Android 12’nin çıkışı yaklaşırken, Google’ın kendisine ait Android uygulamaları da Material You tasarım diline uygun şekilde yenileniyor. Bu uygulamalar arasında Google Asistan da yer alıyor.

Son haftalarda Google’ın pek çok uygulaması Material You için yenilenmiş ve Dinamik Renk teması gibi özellikleri desteklemeye başlamıştı. Google Telefon, Podcastler, Mesajlar, Gmail ve Fotoğraflar gibi uygulamalarda bu değişimin izlerini görmek mümkün olmuştu. Bu kervana son olarak da Android deneyiminin önemli parçalarından biri olan Asistan katıldı.

Android 12’yi şimdiden deneyimlemeye başlayan kullanıcılar artık Asistan’da Material You’nun getirdiği dokunuşları ve Dinamik Renk temasını görebiliyor. Yeni Asistan’da açılır pencere temaları akıllı telefonun arka panelindeki açık renk tonuyla uyum sağlarken, yazıların da daha “derin” ana arka plan renklerine uyumlu hâle geldiği görülüyor.

Dinamik Renk odaklı değişiklikler ise geçtiğimiz hafta güncellenen diğer Android telefonlardan farklı görünmüyor. Asistan’ın renk çubuğunun ise eskiye kıyasla biraz daha parlaklık kazandığı söylenebilir.

Material You ile birlikte Google Asistan içindeki butonlar biraz daha “köşeli” hâle geliyor. Bu köşeli butonları daha önce güncellenen diğer Google  uygulamalarında görmek de mümkün olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER