Teknoloji

Google Asistan’ın “Ekran Araması” özelliği kullanıcılarla buluşuyor

google asistan

Google Asistan’ın Lens destekli “Ekran Araması” özelliğinin duyurusu geçtiğimiz şubat ayında yapılmıştı. “Ekranımda ne var?” özelliğinin yerini alması için geliştirilen özellik, sonunda kullanıcılarla buluşmaya başlıyor.

Şimdiye kadar, Asistan “Ekranımda ne var?” komutuyla uyandırıldığında ekranda zaman zaman bir Lens kısayolu görünüyordu. Yeni “Ekran Araması” özelliğinin odak noktasında tutarlılık bulunuyor. Daha önce Lens’in her zaman ekranda görünmemesi, “Ekranımda ne var? özelliğinin güvenilirliğini tartışmalı hâle getiriyordu.

“Ekran Araması” özeliği ise Asistan’ın panelinde sürekli olarak görülecek. Ana ekran dışında her yerde bu özelliği bulmak mümkün oluyor. Artık kullanıcıların elinde manuel olarak ekran görüntüsü alıp bunu sistem paylaşım sayfası, Piksel Başlatıcı kısayolu veya Play Store’dan indirilebilir uygulama simgesi aracılığıyla Lens’e göndermek dışında güvenilir bir alternatif daha mevcut.

Ekran Araması kullanıcıların mevcut ekranını alıyor ve hafif bir tema eşliğinde Google Lens aracılığıyla işliyor. Bu özellikte kullanıcılar farklı filtrelerden yararlanarak diledikleri bilgiyi daha kolay bulabiliyor. Mevcut filtre seçenekleri arasında Çeviri, Metin, Ödev, Alışveriş ve Yerler gibi seçenekler yer alıyor.

Google Asistan Ekran Araması özelliğini önce Pixel kullanıcılarına sunuyor

Google Asistan Ekran Araması özelliğinden önce Pixel telefon sahipleri yararlanabilecek. Bunun için Google uygulamasının en güncel beta sürümünün telefonda yüklü olması gerekiyor. Özelliğin küresel ölçekteki dağıtımının önümüzdeki aylar itibarıyla yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER