Teknoloji

Google Asistan deneyimini hızlandıracak özellik dağıtımda

google asistan

Google Asistan kullanıcılarının bazı işleri “Hey Google” şeklinde seslenmeden başlatmasını sağlayacak “Hızlı İbareler” özelliği bir süre önce görülmüştü. XDA-Developers sitesinin haberine göre, söz konusu özelliğin Android 12 yüklü Pixel 3 XL’lere dağıtımı başladı.

Özelliğin Asistan menüsü üzerinden aktive edilmesi gerekiyor. Aktive edildikten sonra Asistan bağlam doğrultusunda bazı ibareleri dinleyecek. Örneğin, alarm çalarken Asistan kullanıcıların “Durdur” veya “Ertele” komutunu duymak için dinlemeye geçecek. Bir çağrı geldiğinde ise “Yanıtla” veya “Reddet” komutları için dinleme yapılacak.

Bu özelliğin desteklediği hızlı ibarelerin bazı örnekleri daha önceki sızıntıda görülmüştü. Kullanıcılar “Alarmı iptal et”, “Yayın gönder”, “Hava nasıl?”, “Müziği durdur” ve “Sesi aç” gibi komut ya da soruları “Hey Google” demeden verebiliyor.

XDA’in haberinde Google Asistan kullanıcılarının bu özellik kapsamında hızlı şekilde verebileceği başka komutların örneklerini görmek mümkün. “Hatırlatıcı oluştur”, “Zamanlayıcıyı sıfırla”, “Işığı aç” gibi komutlar için de “Hey Google” demeye gerek kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER