Teknoloji

Google Asistan’a Bard desteğiyle daha kişisel bir boyut kazandırıyor

google asistan bard

Google, Pixel 8 serisi telefonlarını ve yeni Pixel Watch 2 akıllı saati tanıttığı Made by Google etkinliğinde Bard destekli Google Asistan’ın da duyurusunu yaptı. Yeni Asistan deneyimi üretici yapay zekâdan yararlanarak kullanıcılara kişiselleştirilmiş şekilde yardım ediyor. Google’dan verilen bilgiye göre; yapay zekâ destekli yeni asistan kullanıcıların bir sonraki seyahatlerini planlamalarına yardımcı olacak, e-posta gelen kutularındaki ayrıntıları bulabilecek ve hatta alışveriş listesi oluşturmak gibi şeyler yapabilecek.

Tıpkı Bard’ın web versiyonu gibi, Bard destekli Asistan da bilgileri bulmaya ve özetlemeye yardımcı olmak için Gmail ve Dokümanlar gibi mevcut Google uygulamalarından bazılarına entegre olacak. Buna ek olarak; Asistan ile metin, ses veya görüntüler aracılığıyla etkileşim kurulabilecek. Ayrıca Asistan’ın kısa mesaj gönderme gibi temel yetenekleri bu yeni deneyimde de korunacak.

Google’dan verilen bilgiye göre; Bard destekli Asistan ile sosyal medyada yayınlanacak bir fotoğraf için açıklama oluşturulabilecek. Bard, fotoğraf açıklamalarına fotoğrafın temasına uygun “hashtag”ler (etiketler) de önerebilecek.

google asistan bard

Google Asistan’ın Bard destekli versiyonu önce test kullanıcılarının erişimine açılacak

Google Asistan’ın Bard destekli versiyonu henüz kullanıma sunulmuş değil. Bu sürüm iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşmadan önce ilk etapta test kullanıcılarının erişimine açılacak. Google, kullanıcıların bireysel gizlilik ayarlarını seçebileceğinin de altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER