Teknoloji

Google Asistan artık daha kolay susturulabilecek

yeni google asistan ios

Google Asistan destekli bir akıllı hoparlör veya ekrana sahip olanlar, bazen sorularının cevabını aldıktan sonra bile Asistan’ın konuşmasına maruz kalabiliyor. Örneğin, “Hava nasıl olacak?” sorusunun cevabının ardından da Asistan konuşmayı sürdürüyor. Artık bu ekstra konuşmaları duymak istemeyenlerin işi daha kolay.

Kullanıcılar, “Hey Google” kalıbını söylemeden sadece “Dur” diyerek Asistan’ı susturabilecek. Bu değişikliğin küçük ancak önemli olduğu söylenebilir. Ayrıca değişiklikle kullanıcılar ve Asistan arasındaki etkileşim de biraz daha doğal bir hâl alıyor.

Google’ın akıllı ev cihazlarında bu özelliğin farklı bir versiyonu uzun süredir mevcut. Burada da kullanıcılar “Hey Google” demeden alarmı susturabiliyor. Söz konusu özelliğin Asistan’a taşınmasının hoş bir ekleme olduğu söylenebilir.

Google Asistan destekli cihazlar için sunduğu bu özelliğin bir benzerini Hızlı Kalıplar özelliğiyle Pixel 6’ya da getirmişti. Hızlı Kalıplar özelliği de kullanıcıların belli işleri “Hey Google” demeden yapabilmesini sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER