Teknoloji

Google Asistan artık Android’de üçüncü taraf uygulamaları da destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-asistan-android-310115

Google’ın Android platformu için sunduğu en faydalı hizmetler arasında yer alan Google Asistan, önemli bir güncellemeden geçti. Söz konusu güncellemeyle birlikte üçüncü taraf uygulamaların da Google Asistan içinde kart oluşturması mümkün hâle geldi. Böylelikle servisin kullanıcıların hayatında olup bitenleri daha iyi kavraması yolunda da önemli bir adım atılmış oldu.

İlk etapta 40 uygulama Google Asistan’ın üçüncü taraf desteğinden faydalanacak. Airbnb, Pandora, The Guardian, Lyft, Ebay, Waze ve Ford’un Android uygulamaları da bu listede yer alıyor. Kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalara ait kartları görmeleri için o uygulamayı da yüklemiş olmaları gerekiyor. Google uygulamasının güncellenmiş versiyonunun Play Store’daki yerini almasıyla birlikte tüm kullanıcılar bu yeniliğe kavuşmuş olacak.

Google bu entegrasyonun nasıl işleyeceğine dair bazı örnekler vermeyi de ihmal etmedi. Örneğin The Guardian haberleri Google Asistan’da kartların içinde gösterilecek. Airbnb ise kullanıcıların bir süredir arama yaptığı kriterlerden hareketle Google Asistan içinde farklı öneriler sunacak.

Gerçek hayatta bu özelliğin işlevsel olup olmayacağı konusunda henüz bir fikir beyan etmek mümkün olmasa da, Google Asistan’ın güncel hayatta kullanıcının tüm eylemleriyle ilgilenen dijital bir yardımcıya evrilmesi konusunda önemli bir hamle yapıldığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER