Manşetler

Google Asistan 2018’de Türkiye’ye gelebilir

google asistanGoogle Asistan şu anda sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece ve Portekizce olmak üzere sekiz dilde kullanılabiliyor. Google Home donanımı da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, yedi farklı ülkenin piyasasında bulunuluyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu diğer ülkelerde ne Google Asistan kullanılabiliyor ne de Google Home satılıyor.

Görünüşe göre, durum bu yıl içinde değişebilir. Amsterdam’da düzenlenen Digital News Initiative etkinliğinde, Google’ın Asistan’ı toplam 52 farklı ülkede, 17 farklı dilde kullanıma sunmuş olmayı planladığını gösteren bir sunum görüntüsü ortaya çıktı. Böylelikle hem ülke hem de desteklenen diller tarafında büyük artış gerçekleşecek.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu bilgi doğrudan Google tarafından paylaşılmıyor. Bu nedenle şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak Digital News Initiative, Google’ın bir girişimi olduğu için, paylaşılan bilginin doğruluk ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtmek gerekiyor. Haritadan görebileceğiniz gibi; Google, Google Asistan ve Google Home ile ilgili herhangi bir şey söylemiyor. Bazı ülkeler beyaz, bazı ülkeler mavi renkle boyanmış. Başlıkta ise “2018’de daha çok bölge” yazıyor.

Ancak bu haritayı paylaşan ve konferansta hazır bulunan Hollandalı gazeteci, haritayla birlikte bazı bilgiler paylaşıyor. Hollandaca olarak yazılmış tweetin Türkçesi; “Google tarafından yapılmış ilk resmi duyuru: Google Asistan bu yıl Hollanda’ya geliyor (Haritada maviyiz!)” şeklinde yapılabilir. Türkiye de Hollanda gibi mavi renkte görünüyor. O hâlde Türkiye’nin de 2018’de Google Asistan ile tanışmasını bekleyebiliriz.

Eğer Google’ın paylaştığı bilgi doğruysa, Google’ın Asistan’ı destekleyen ülkeleri bu yıl büyük bir artış görecektir. Bu da sesli asistan pazarındaki rekabette Google’ın elini biraz daha güçlendirecektir. Belki bu vesileyle Google Home hoparlörün de Türkiye’de, Türkçe desteğiyle birlikte satıldığını görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER