Teknoloji

Google fazla kullanılmayan 17 Google Asistan özelliğinin fişini çekiyor

google asistan turkce

Google Asistan’ın kullanıcılar tarafından pek rağbet görmeyen bazı özelliklerinin fişi çekiliyor. Söz konusu özellikler arasında e-posta, video veya sesli mesaj göndermek için Asistan’ı kullanma gibi seçenekler bulunuyor. Buna ek olarak, Google uygulamasında ve Pixel Arama çubuğunda mikrofonun çalışma şekli de değişiyor.

Google, 26 Ocak itibarıyla kaldırılacak 17 Asistan özelliğinden herhangi birini etkinleştiren kullanıcılara söz konusu özelliğin kaldırılacağını bildirecek ve 26 Şubat itibarıyla bu özelliklerin büyük kısmı devre dışı bırakılacak. Bu açıklamanın Google Asistan üstünde çalışan 1000 kişinin işten çıkarılacağının duyurulmasının ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Asistan özelliklerinin kaldırılması mobil cihazları, akıllı saatleri ve akıllı hoparlör/ekran cihazlarını etkileyecek. Ancak Google, kaybedilen bazı işlevlerin aynısını oluşturmak için geçici çözümler sunacak. Ancak Calm meditasyon hizmeti entegrasyonu gibi bazı özellikler tamamen kaldırılacak. Kullanıcıların yönlendirildiği alternatifler de silinen özelliklerin çoğuna doğrudan eşdeğer olmayacak.

Kaldırılacak Google Asistan özelliklerinin listesi

Google Play Kitaplar’daki sesli kitapları sesinizle oynatma ve kontrol etme. Sesli kitapları mobil cihazınızdan yayınlamaya devam edebilirsiniz.

Google Asistan özellikli cihazlarda medya alarmlarını, müzik alarmlarını veya radyo alarmlarını ayarlama veya kullanma. Benzer davranışa sahip özel bir Rutin oluşturabilir veya standart bir alarm kullanabilirsiniz.

Yemek kitabınıza erişme veya bunları yönetme, tarifleri cihazdan cihaza aktarma, eğitici bir tarif videosu oynatma veya adım adım tarifler gösterme. Web’de ve YouTube’da yemek tarifleri aramak için Google Asistan’ı kullanabilirsiniz.

Akıllı Ekranlarda ve Hoparlörlerde kronometreyi yönetme. Zamanlayıcıları ve alarmları hâlâ ayarlayabilirsiniz.

Bir cihazı aramak veya Google Aile Grubunuza mesaj yayınlamak için sesinizi kullanma. Evinizdeki cihazlara yayın yapmaya devam edebilirsiniz.

Bir e-posta, video veya sesli mesaj göndermek için sesinizi kullanma. Yine de arama yapabilir ve kısa mesaj gönderebilirsiniz.

Google Takvim’deki bir etkinliği sesinizle yeniden planlama. Yine de yeni bir etkinlik planlayabilirsiniz.

Mesaj okumak ve göndermek, arama yapmak ve medyayı kontrol etmek için Google Haritalar’daki Google Asistan sürüş modunda Uygulama Başlatıcı’yı kullanma. Google Haritalar’da ses kontrolünü hâlâ aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Önceden planlanmış Family Bell duyurularını planlamak veya duymak istemek. Benzer davranışa sahip özel bir Rutin oluşturabilirsiniz.

Calm ile meditasyon yapmayı istemek. Yine de YouTube gibi medya sağlayıcılardan meditasyon seçenekleri isteyebilirsiniz.

Etkinlikler için ses kontrolü artık Fitbit Sense ve Versa 3 cihazlarda kullanılamayacak. Etkinlikleri başlatmak, durdurmak, duraklatmak ve devam ettirmek için cihazınızdaki düğmeleri kullanmanız gerekir. Pixel Watches’taki kontrol etkinliklerini hâlâ sesli olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Uyku özetlerinizi görüntüleme yalnızca Google Akıllı Ekranlarda mümkün olacaktır. Üçüncü taraf akıllı saatlerde hâlâ uyku ayrıntılarını sesli olarak isteyebilirsiniz.

Hoparlörlerden ve Akıllı Ekranlardan yapılan aramalar, Duo kullanmadığınız sürece arayan kimliğiyle birlikte görünmez.

Ortamdaki “İşe Gidiş” süresi tahminlerinin Akıllı Ekranlarda görüntülenmesi. Yine de işe gidip gelme saatlerini sorabilir ve sesli yol tarifi alabilirsiniz.

Kişisel seyahat programlarını sesli olarak kontrol etme. Yine de uçuş durumunu sorabilirsiniz.

Kişileriniz hakkında bilgi istemek. Kişilerinizi hâlâ arayabilirsiniz.

Ödeme göndermek, rezervasyon yaptırmak veya sosyal medyada paylaşımda bulunmak gibi belirli eylemlerin sesli olarak yapılmasını istemek. Hala Asistan’dan yüklü uygulamalarınızı açmasını isteyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER