Teknoloji

Google’dan Arts & Culture için yapay zekâ destekli ve eğlenceli yeni özellik

google arts & culture

Google Arts & Culture (Sanat & Kültür) uygulaması için hazırladığı son güncellemeyle, “Van Gogh veya Frida Kahlo resmimi yapsa nasıl görünürdüm?” sorusuna yanıt veriyor. Uygulamaya eklenen artırılmış gerçeklik tabanlı “Sanat Filtreleri” kullanıcıların yüzünü alıyor ve resim sanatının klasik örneklerinden birine dönüştürüyor.

Hâlihazırda kullanıcıların önünde beş filtre seçeneği bulunuyor. Van Gogh ve Kahlo’nun oto portrelerinin yanı sıra Johannes Vermeer’in meşhur “İnci Küpeli Kız” tablosu, 19. yüzyılda kullanılan bir samuray başlığı ve 14. yüzyılda Mısır’da kullanılan çini gerdanlık kullanıcılara sunulan filtreler arasında yer alıyor.

Bu filtreleri denemek için Arts & Culture uygulamasında ana arayüzün alt kısmına yerleştirilen gökkuşağı kamera ikonuna dokunmak gerekiyor. Filtreler yüze uygulanmadan önce ilgili sanat eserinin geçmişi konusunda bilgiler veriyor.

Google yeni özelliğinde makine öğrenmesi tabanlı bir görüntü işleme algoritması kullanıyor. Böylelikle filtreler daha gerçekçi görünüyor. Şirket, tüm işleme sürecinin cihaz üzerinde gerçekleştirildiği güvencesini de veriyor. Eğer kullanıcı resim veya videoyu paylaşmak için kaydetmezse, Sanat Filtreleri ile yapılan hiçbir şey uygulama tarafından otomatik olarak kaydedilmiyor.

Google Arts & Culture uygulamasını düzenli olarak eğlenceli ve öğretici özelliklerle güncelliyor. Şirket bunu yaparken yapay zekâdan da sıklıkla yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER