EğlenceManşetler

Google artırılmış gerçeklik tabanlı Ingress ile Android kullanıcılarını dışarıda oyuna çağırıyor

Artırılmış gerçeklik uzun zamandır Google’ın ilgi alanında ve Google Glass aksesuarını bu ilginin en önemli meyvesi olarak sayabiliriz. Ancak şirket yen duyurdu bilimkurgu odaklı artırılmış gerçeklik oyunu Ingress ile bu teknolojiye duyduğu ilgiyi başka bir yöne taşıyor. Android cihazı üzerinden oynanabilen bu oyun kullanıcıların akıllı telefonlarıyla belirli bölgelerde “XM” (egzotik madde) toplayıp bunları başka yerlerde çeşitli misyonların kilidini açmak için kullanmalarını baz alıyor. Kütüphaneler, müzeler ve bunun gibi mekanlar ise herkesin kolay erişimine açık portallar vazifesi görüyor. Oyunda birbiriyle savaşan iki taraf var ve oyuncu bunların bir tanesinin tarafında yer alıyor: Yeni keşfedilen gücü kullanmak isteyen Aydınlar ve bunu engellemek için savaşan Direnişçiler.

Google’ın Niantic Labs adlı biriminden John Hanke, All Things D sitesine verdiği demeçte oyunun World of Warcraft benzeri bir konsepte sahip olduğunu, dünyanın her yerindeki insanların aynı oyunu oynayabileceğini vurguladı. Niantic Labs Ingress’in insanların evlerinden çıkıp dış dünyayla etkileşim kurmalarına vesile olmasına inanıyor. Hanke oyuncuların dışarıda labirent içindeki bir fare gibi akıllı telefonlarıyla iz süreceklerini, evlerinde döndüklerinde ise yaptıkları tüm bu arayışları gözden geçirme fırsatı da bulacaklarını kaydetti.

Niantic Labs bundan önce de konum tabanlı rehber olan Field Trip adlı bir ürün çıkarmıştı. Bu nedenle şirketten ikinci bir konum tabanlı proje görmek çok da büyük sürpriz sayılmaz. Yine de, bu yeni uygulamanın Google için yepyeni bir alan olduğunu kabul etmek gerek. Ingress şu an beta sürecinde ve davet usulü üyelik kapsamında test edilebiliyor. Oyunun herkesin kullanımına ne zaman sunulacağıysa henüz netlik kazanmadı.

İlgili >> All Things D, Ingress

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER