Teknoloji

Google artırılmış gerçeklik içeriği oluşturmayı öğretiyor

google artirilmis gerceklikGoogle artırılmış gerçeklik içerikleri oluşturmak isteyen, ancak buna nasıl ve nereden başlayacağını bilmeyenlere yardımcı olmak için harekete geçti. Çevrimiçi eğitim platformu Coursera üzerinde “Artırılmış Gerçeklik ve ARCore’a Giriş” isimli bir program oluşturan Google, artırılmış gerçeklik formatı hakkında bilgisi olmayanların bile artırılmış gerçeklik içerikleri hazırlamalarına yardım edecek.

15 saatlik program süresince meraklılara hem ARCore’dan hem de Google’ın Poly isimli nesne kütüphanesi gibi kaynaklardan nasıl yararalanacakları konusunda bilgi verilecek.

Google’ın bu hamlesinin eğitim konusunda fazla zaman ve para yatırımı yapmadan artırılmış gerçeklik trenini yakalamak isteyen uygulama geliştiricilerini sevindireceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Ancak internet devinin bu hamlesinin altında kendisine çıkar sağlamaya yönelik bir motivasyonun olduğuna da dikkat çekmek gerekiyor.

Google artırılmış gerçeklik platformu ARCore için daha çok geliştiricinin uygulama hazırlamasını sağlayarak, mobil artırılmış gerçeklik deneyimi konusunda Android’i öne çıkarmayı hedefliyor. Apple ise ARKit ile aynı görevi iOS için gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER