Teknoloji

Google artırılmış gerçeklikle makyaj malzemelerini denemeye yardım ediyor

google artırılmış gerçeklik

Google artırılmış gerçeklik teknolojisini arama deneyimine entegre etme konusunda bazı küçük ve ilginç adımlar atmaya devam ediyor. İnternet devi şimdi de kullanıcılarına makyaj ürünlerini artırılmış gerçeklik ile deneme imkanını veriyor.

Uzun yıllardır güçlü olan çevrimiçi alışveriş trendi, 2020’de küresel koronavirüs salgınıyla birlikte daha da güçlendi. Bazı ürünleri herhangi bir deneme yapmadan çevrimiçi ortamda satın almak mümkün olsa da, kimi ürünler için bu ihtimal ortadan kalkmış durumda.

Makyaj malzemeleri de denenmeden alınmak zorunda kalınan ürünler arasında bulunuyor. Google’ın çözümü de burada devreye giriyor. Kullanıcılar akıllı telefonlarının artırılmış gerçeklik yeteneklerinden yararlanarak farklı makyaj ürünlerini deneyebiliyor.

Google’da ruj veya göz kalemi gibi makyaj malzemeleri için arama yapıldığında kullanıcılar; L’Oreal, MAC Cosmetics, Black Opal ve Charlotte Tilbury gibi markaların ürünlerinin yüzlerinde nasıl durduğunu artırılmış gerçeklik yardımıyla görebilecek.

Google bu aşamadan önce de kullanıcıların karşısına ilgili ürünün farklı cilt tonlarında nasıl durduğunu gösteren görseller çıkaracak. Bu sonuçlar arasında kaydırma yaparak gezinmek mümkün olacak.

Google artırılmış gerçeklik ile makyaj malzemesi deneme imkanını Chrome’un mobil versiyonlarında ve kendi mobil uygulamasında sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER