Teknoloji

Google artırılmış gerçeklik deneyimini Instant Apps’e taşıyor

google play instant apps arcore

google play instant apps arcore

Google Instant Apps adını verdiği Google Play özelliğini tanıtalı iki ay oldu. Bu Google Play özelliği sayesinde bir uygulamayı, onu indirmeden denemek mümkün oluyor. Söz konusu format şu anda çoğunlukla oyun geliştiricileri arasında popüler. Ancak Google’ın geleneksel I/O geliştirici konferansında duyurduğu yenilikler arasında Instant Apps’in çok yakında ARCore desteği kazanacak olması da bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar artırılmış gerçeklik uygulamalarını indirmeden onlarla etkileşim kurabilecekler.

Söz konusu deneyim Google Play veya uygulama içi reklamlardan daha çok arama özelliğiyle entegre edilecek gibi görünüyor. Örneğin, çok yakında kullanıcılar satın almayı düşündükleri ürünler için arama yaptıklarında, Instant App’a verilen bir bağlantı da görecekler. Bunun sayesinde ürünleri artırılmış gerçeklik yardımıyla ayaklarına getirebilecekler. Böylelikle, Ikea Place adı verilen, eşyaları evinize yerleştirmenize olanak sağlayan uygulamadakine benzer bir deneyim anında sunulacak.

google play instant apps tapcartBaşlangıç aşamasında sunulacak deneyimin biraz kısıtlı olması bekleniyor. Kullanıcılar güneş gözlüğü ve benzeri aksesuarları bir Instagram veya Snapchat filtresindeki gibi deneyemeyecekler. Ancak bu destek sayesinde ARCore, destekleyen bir cihaza sahip kullanıcılara her gün çeşitli etkileşimler sunma konusunda biraz daha yetenekli hâle geliyor.

Google Play Instant’ın ilk iş ortaklarından olan Tapcart, işletmelere Shopify’ı kullanarak kendi alışveriş uygulamalarını oluşturma ve mobil alışveriş sürecini hızlandırma fırsatı veriyor. The Verge, en son Instant App güncellemesiyle birlikte, Tapcart destekli uygulamaya sahip olan satıcıların ürünlerini Google arama sonuçlarında listeyebileceğini belirtiyor. Müşterilerin de bir ürünü artırılmış gerçeklik sayesinde farklı açılardan görebilecekler. Daha sonra ürünü Google Pay üzerinden, satıcının sitesine gitmeden veya uygulamayı indirmeden satın alabilecekler. Ya da ürünün fotoğrafını veya videosunu çekip Google Play Instant bağlantısıyla paylaşabilecekler.

Google, Instant Apps üzerinden artırılmış gerçeklik deneyimini arama sonuçlarına entegre ederek tüketicilerin yepyeni alışveriş deneyimine ısınmalarını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER