Teknoloji

Google arama sonuçlarının tepesine banner reklam yerleştirdiği projesini rafa kaldırdı

Google yaklaşık beş ay kadar önce pilot bir program başlatmış ve bazı arama sonuç sayfalarının tepesine büyük banner reklamlar yerleştirmişti. Ancak arama devi bu projeden istediği verimi alamamış olmalı ki, fişini çekmeye kadar verdi.

google-banner-reklam-130314

Söz konusu çalışma kapsamında sayfanın tepesine büyük bir fotoğraf yerleştirilmiş, onun altına da kullanıcılara reklam için para ödemesi yapan sitelerde yararlı olacağı düşünülen çeşitli bağlantılar sunulmuştu. Bu tür bir reklam çalışması Google’ın şu anda organik web sonuçlarının üstünde, altında veya kenarında gösterdiği reklamlara göre çok da iddialı ve dikkat dağıtıcı durduğu için eleştiri de almıştı.

Google’ın aramadan sorumlu şefi Amit Singhal dün ABD’nin San Jose şehrinde düzenlenen Search Marketing Expo etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında bu programın bitirildiğini açıkladı. Ancak neden böyle bir karar alındığına dair de net bir bilgi vermedi.

Söz konusu çalışma sadece ABD odaklı olduğu için Google Türkiye arama sonuçlarında böyle bir arama sonuç çalışmasına rastlamadık. Bundan sonra da rastlamayacağız gibi görünüyor.

İlgili >> VentureBeat, Marketing Land

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER