Teknoloji

Google arama sonuçlarını sağlık bilgileriyle güçlendiriyor

google-arama-saglik-100215

Google’ın geçmişinde bir hevesle kurulup daha sonra aradığını bulamadığı için kenara fırlattığı pek çok servis yer alıyor. Google Sağlık da bu grubun içinde bulunuyor. Ancak geçmişte yaşanan başarısızlıklar, Google’ı sağlık eksenli yeni çalışmalar yapmaktan pek alıkoymuyor. Şirket insanlar, nesneler veya tarihi olaylar için yapılan aramalarda kullandığı bilgi sunma yöntemini, sağlık temalı aramalarda da kullanacağını açıkladı.

Bundan böyle Google’da “soğuk algınlığı belirtileri” için arama yapanların karşısına burun tıkanıklığı, burunda acıma, hapşırma gibi belirtileri gösteren bir kart çıkacak. Söz konusu kartta hastalığın durumuna göre çeşitli görsel unsurlar da yer alacak. Kullanıcıyı ülkesine göre hastalık hakkında daha fazla bilgiye erişebileceği adreslere yönlendirecek bağlantılar da kartta gösterilecek.

Google’dan yapılan açıklamada hastalığın ciddiyeti ve bulaşıcılığı, hangi yaş gruplarını etkilediği gibi bilgilerin de arama sonuçlarında doğrudan gösterilebileceği ifade edildi. Arama devi söz konusu sonuçların derlenmesi için özel bir tıbbi ekibin kurulduğunu ve bilgilerin doğruluğunun Google ve Mayo Clinic doktorları tarafından kontrol edildiğini vurgulamayı ihmal etmedi. Şirket söz konusu bilgilerin tedavi değil, eğitim amacıyla paylaşıldığının da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER