Teknoloji

Google arama sonuçlarını paylaşmayı kolaylaştırıyor

google arama

İnternette yapılan arama sonuçlarını paylaşma konusunda uzun süredir kolay bir yönteme ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyaca beklenen karşılık ise internet denince akla gelen ilk şirketlerden biri olan Google’dan geliyor. Google arama sonuçlarının doğrudan paylaşımını kolaylaştıracak bir yöntem üzerinde çalışıyor.

Google’ın Android uygulamasının en yeni beta sürümünde Google’da yapılan bir aramanın sonuçlarını başka kişilere iletmenin kolay bir yolu bulunuyor. Sonuç sayfasına eklenen paylaşım ikonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına bir paylaşım menüsü çıkıyor. Bu menüde “search.app.goo.gl” şeklinde bir bağlantı da bulunuyor. Bu bağlantı üzerinden arama sonuçları başka kişilere hızlı bir şekilde iletilebiliyor.

Ancak 9to5Google sitesi önemli bir noktaya dikkat çekiyor. Şu an için bu özellik kapsamında karşı tarafla sadece arama sonuçlarının metni paylaşılıyor. Karşı taraf arama sonuçlarını aramayı gerçekleştiren kişinin gördüğü şekilde görmüyor.

Google arama sonuçlarını kişiselleştirdiği için karşı tarafa ona uygun kişiselleştirilmiş sonuçlar da gösterilebiliyor. Birebir sonuçları paylaşabilmenin özellikle standart ve sıradan soruların cevaplanmasını kolaylaştıracağı söylenebilir. Kişiselleştirilmiş sonuçların da araya eklenmesi ise daha fazla sorunun oluşması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER