Teknoloji

Google arama sonuçlarında gösterdiği bağlantıları çeşitlendiriyor

google-arama-sosyal-profil

Büyük bir konser veya maç için bilet arayan, ancak bu arama sürecinde sanatçının, takımın veya bilet satıcısının web sitesinde zaman harcamak istemeyenlerin imdadına Google yetişiyor. AXS, Ticketfly ve Ticketmaster ile işbirliğine giden Google, web’de veya Google Haritalar uygulamasında bir etkinlik mekanını aratan kullanıcılara bilet satın alma sayfasına giden bağlantıları gösteriyor.

Google üzerinde bir müzisyen için arama yapıldığında ise müzisyenin konser tarihleri sonuç sayfasında listeleniyor. Arama devi büyük bir markayı takip etmek isteyenler için de çeşitli imkanlar sağlıyor.

Search Engine Land’de yer alan habere göre, Google üstünde belli bir markayla ilgili arama yapıldığında o markanın sosyal medya hesaplarına giden bağlantılar da sonuç ekranında gösteriliyor. Böylelikle arama ekranı üzerinden Google’ın Instagram paylaşımlarına veya McDonald’s’ın Twitter akışına erişilebiliyor.

Anahtar kelimelerle problemi olmayanlar için pek fazla anlam ifade etmeyen bu özellik, daha önce farkına varılamayan sosyal medya hesaplarının keşfi için faydalı olabileceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER