Teknoloji

Google arama sonuçları içinde yerel etkinlikleri listeleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google arama sonuclariGoogle arama sonuçları içinde yerel etkinlikleri de listelemeye başlıyor. Şirket ilk olarak mobil internet sitesinde ve Google uygulamasında yerel etkinlikleri sonuç sayfasında gösterecek. Etkinlikler, özellikle “etkinlik” kelimesiyle yapılan aramaların sonuç sayfası içindeki bir kutuda listelenecek.

Örneğin, “Bu hafta sonu düzenlenecek sanat etkinlikleri” şeklinde bir arama yapıldığında kullanıcılar yakınlarındaki etkinliklerinin düzenli bir listesiyle karşılaşacak.

Google kullanıcıların daha belirgin etkinlikler için yaptıkları aramalarda da aynı sonuçları görmesini sağlayacak. Örneğin, “Önümüzdeki hafta New York’ta gerçekleşecek caz konserleri” şeklinde bir arama cümlesi yazıldığında kullanıcıların karşısına filtrelenmiş sonuçlar çıkacak.

Google arama sonuçları içinde yerel etkinlikleri göstermeye ABD’de başlıyor

Google arama sonuçları sayfasında yerel etkinlikleri listelemeye ilk olarak ABD’de başlıyor. Şirket bu doğrultuda Eventbrite ve Meetup gibi sitelerdeki verilerden yararlanacak. Aynı zamanda geliştiriciler için bir talimatname yayınlayan internet devi, herkesin sonuç sayfasına kendi etkinlik servisini entegre etmesini mümkün hâle getiriyor. Kendisine gidecek bir konser ya da görecek bir sergi arayanlar için Google’ın yeni özelliğinin son derece faydalı olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER